Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Διόνυσος, δυστοκία στην αντιπολίτευση για τις δημοτικές εκλογές…



Παρότι απέχουμε σχεδόν 1 χρόνο από τις δημοτικές εκλογές, οι σχετικές ζυμώσεις στον Διόνυσο –όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας- έχουν ξεκινήσει. Ήδη, έχουν κάνει δημόσια την εμφάνιση τους 2 νέες δημοτικές πρωτοβουλίες πέραν των γνωστών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρατηρείται ωστόσο μεγάλη δυστοκία σε αυτές τις εν εξελίξει διαδικασίες. Τόσο ως προς τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα στηρίξουν όλες αυτές οι Δημοτικές Κινήσεις, όσο και στο άνοιγμα τους στην τοπική κοινωνία. Μόνο κάποιες ανακοινώσεις προθέσεων, θέσεων και ελάχιστων υποστηρικτών. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια αλλά και πιθανές συμμαχίες που θα προκύψουν.

Η δυστοκία αυτή αντανακλά εσωτερικές δυσκολίες κι αμφισβητήσεις, που υποβόσκουν εδώ και καιρό. Είναι χαρακτηριστική η εσωτερική αμφισβήτηση που εκδηλώνεται για την ηγεσία μιας τουλάχιστον από τις υπάρχουσες παρατάξεις. Είναι, επίσης, ενδεικτική, η διατυπωμένη πρόθεση της ηγεσίας άλλης να μην συνεχίσει την ενασχόληση της με τα κοινά, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα θητεία της. Αλλά και η αδυναμία μιας πρωτοεμφανιζόμενης Κίνησης να παρουσιάσει σε δημόσια εκδήλωση την ταυτότητα της και τον επικεφαλής της, παρότι την είχε προαναγγείλει εδώ και μήνες.

Ένα είναι βέβαιο, όπως λένε έγκυροι παρατηρητές των τοπικών δρώμενων: δεν πρόκειται να πλήξουμε τους επόμενους μήνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου