Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα στα Ταμεία του Δήμου Διονύσου!



Τα νέα από το μέτωπο των σκανδάλων στο Δήμο Διονύσου είναι συνταρακτικά κι εξόχως αποκαλυπτικά για τον βίο και την πολιτεία πολλών και διαφορετικών δημοτικών παραγόντων του προηγούμενου καθεστώτος.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24.10.2017) δόθηκε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Μέσα από το πόρισμα αναδεικνύεται ένα σκάνδαλο μεγατόνων. Που αφορά την απόλυτα τεκμηριωμένη οικονομική βλάβη σε βάρος των χρημάτων του Δήμου που προορίζονταν για τα σχολεία του Διονύσου. Εκεί διαπιστώνεται πως, για το  2013 και το 2014 η διαπιστωμένη βλάβη ανέρχεται στα 96.000 Ευρώ. Η δε εκτιμώμενη, μιας και πυρκαγιά κατάστρεψε μέρος του αποδεικτικού υλικού, πάνω από 150.000 Ευρώ.

Είναι προφανές ότι, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει το σκάνδαλο αυτό στον κάθε δημότη και κάτοικο του Διονύσου, αφού τα χρήματα υπεξαιρέθηκαν από  τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο, όταν αποκαλύφθηκε, χρησιμοποιήθηκαν πρωτοφανείς για τα τοπικά δεδομένα μαφιόζικες μέθοδοι, όταν προκλήθηκε σκόπιμος εμπρησμός του γραφείου των Σχολικών Επιτροπών, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μέρος των ενοχοποιητικών στοιχείων.

Το πρόβλημα της κλοπής δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα σχολεία του Δήμου αλλά και του εμπρησμού για την καταστροφή των σχετικών στοιχείων είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρωτοφανές για την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ούτε  Ένας (1) υπεύθυνος εκείνης της εποχής να αρθρώσει μια κουβέντα, μια δικαιολογία έστω, να ζητήσει μια συγγνώμη  γι΄ αυτή την κατάντια.

Και όμως οι άνθρωποι αυτοί ζουν και κυκλοφορούν ανέμελοι ανάμεσα μας, αντί να κρύβονται από ντροπή. Κι έχουν το θράσος να υποδύονται κατά καιρούς τους τιμητές των πάντων.

Το παραπάνω σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί σε εκείνο των  «Νερών του Κρυονερίου» ύψους εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, όπως αποδεικνύεται από  την έρευνα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ολοκληρώθηκε.

Όπως μαθαίνουμε όμως, σύντομα θα σκάσει κι άλλο σκάνδαλο μεγατόνων για την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, που αφορά ατασθαλίες πάνω από 120.000 Ευρώ.

Είναι απολύτως δικαιολογημένη, λοιπόν, η απαίτηση
-         να γυρίσουν πίσω στα δημοτικά ταμεία τα κλεμμένα
-         να ανοίξουν τα Πόθεν Έσχες των εμπλεκομένων
-         να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου