Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ευρύτατο πρόγραμμα έργων από τον δήμο Διονύσου



Δεν πρόκειται ν΄ ακολουθήσουμε το ρεύμα κάποιων μοναχικών συνεργείων κατεδάφισης του δήμου Διονύσου, γιατί μόνο τα ψόφια ψάρια πάνε με το ρεύμα.
Δεν συνηθίζουμε στην αρθρογραφία μας να βλέπουμε την παράγραφο της υποπερίπτωσης, να γενικεύουμε αυθαίρετα, να χάνουμε το δάσος και τη μεγάλη εικόνα.
Δεν εξωραΐζουμε καταστάσεις, ούτε όμως απολυτοποιούμε  μεμονωμένα γεγονότα, ώστε βιάζοντας την πραγματικότητα, ώστε αυτή να συμφωνήσει καλά και σώνει μαζί μας.

Ιδού, λοιπόν, τα γεγονότα που μαρτυρούν συνεχή φροντίδα για την καθημερινότητα του δημότη, μέσα σε ένα δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον που γονατίζει κυριολεκτικά τη χώρα:
  1. Ο Δήμος Διονύσου, προκηρύσσει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: Ανακατασκευή οδών, ασφαλτοταπήτων και γεφυρών-διαβάσεων προϋπολογισμού  640.000,00 ευρώ (μεΦΠΑ 23%).

  1. Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συζητά την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Διονύσου για την εκτέλεση του έργου- Συντήρηση του οδικού δικτύου στην πόλης προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση:
Στον δήμο Διονύσου μέρος του δημοτικού οδικού δικτύου χρήζει άμεσης συντήρησής και αποκατάστασής του, λόγω φθορών του υφιστάμενου οδοστρώματος, που έχουν προκληθεί από την καθημερινή του χρήση και τον κυκλοφοριακό φόρτο, αυξάνοντας τον δείκτη επικινδυνότητάς του.
Ως εκ τούτου, υφίσταται ανάγκη συντήρησης του οδικού δικτύου, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης και τις πρότυπες τεχνικές προδιαγραφές που τη συνοδεύουν.

Το έργο θα εκτελεστεί σε 7 οδούς σύμφωνα με την μελέτη του Δήμου, που και έχει εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διάθεση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου έγινε το 2014 με απόφαση του τότε υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Το Δεκέμβριο του 2014, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η αναθεώρηση της μελέτης, που αφορά στις οδούς της Άνοιξης- Ναυαρίνου, Λυκαβηττού, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ροδοδάφνης και Κονίτσης, Σπετσών στον Άγιο Στέφανο. Η αναθεώρηση έγινε με  εντολή του αρμοδίου Αντιδημάρχου Ευάγγελου Λυρούδια, προκειμένου να συμπεριληφθούν δρόμοι από τους οποίους έχουν περάσει δίκτυα αποχέτευσης και δεν πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης σύντομα ή παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές.

(κάποιες από τις σχετικές πληροφορίες αντλήσαμε από την  Οδό Διονύσου- www.odosdionysou.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου